Ovocné destiláty

Počet ovocných destilátů je obrovský. Rozlišují se podle destilace, ochucovadla a obsahu vody.

Ovocné extrakty, většinou vyráběné z ovoce jako jsou maliny, borůvky, rybíz, jahody, ostružiny a trnky, se před destilací promíchávají s alkoholem, protože zmíněné ovoce obsahuje málo cukru. Obsah alkoholu po destilaci je minimálně 40%. Ovocné lihoviny vznikají destilací ovocné šťávy.

Vyrábějí se zejména z peckovin, jako jsou třešně, mirabelky a švestky. Toto ovoce má od přírody dostatek cukru, takže šťáva kvašením dosahuje potřebné procento alkoholu. Pálenky z jádrového ovoce jsou pálenky z hrušek, jablek a jiného ovoce. I toto ovoce obsahuje dostatek cukru, takže není potřeba přidávat žádný alkohol. Obsah alkoholu po destilaci je 38%.

Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus