Hollywoodské koktejly

Hollywoodským koktejlům dali jména herci a herečky stříbrného plátna, které byly součástí jejich image, sexappealu a elegantní zhýralosti. Drinky prezentovány ve filmech tímto způsobem utkvěly v paměti široké veřejnosti. Díky nezapomenutelným scénám aktéři nápojům navždy zadali své jméno, protože i dnes se s velkou oblibou popíjejí v barech po celém světě.

 

Greta Garbo je koktejl na bázi 30 ml brandy, 30 ml dry Vermouth, 30 ml pomerančové šťávy, 7,5 ml grenadiny a jednoho dílu crème de mentha. Příprava nápoje je jednoduchá. Ingredience vlijeme do shakeru s ledovými kostkami. Obsah dobře protřepeme a nakonec scedíme do vychlazeného koktejlového poháru.

 

Marlene Dietrich je název vskutku svůdného drinku. Nápoj se skládá ze 100 ml žitné nebo kanadské whisky, dvou dílů Angostrura hořké, dvou dílů Curaçao a pomerančové či citrónové kůry. Když koktejlový shaker naplníme jednotlivými složkami, doplníme ledové kostky. Ingredience dobře protřepeme a scedíme do pivní sklenice. Nad nápojem následně uděláme zástřik citronovou a pomerančovou kůrou.

 

Ginger Rogers skládá z 30 ml dry ginu, 30 ml dry Vermouth, 30 ml meruňkové brandy a čtyř dílů citronové šťávy. Ingredience a ledové kostky v shakeru dobře protřepeme. Scezený obsah nalijeme do vychlazené koktejlové sklenice.

 

Mary Pickford, jedna z prvních skutečných ikon a celebrit Hollywoodu, dala jméno koktejlu na bázi 60 ml světlého rumu, 60 ml ananasové šťávy, jedné lžičky grenadiny a jedné čajové lžičky Maraschino. Složky s ledovými kostkami protřepané v shakeru scedíme a nalijeme do koktejlové sklenice.

 

Johny Weissmüller, představitel Tarzana, vlastní drink složený z 30 ml ginu, 30 ml světlého rumu a 30 ml citrónové šťávy, jedné čajové lžičky moučkového cukru a dílu Grenadiny. Postup přípravy je totožný s předchozími drinky. Nápoj podáváme v chlazené koktejlové sklenici.

Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus