Kvasnice známe jako klasické lisované a pivovarnické. V obou případech jde o kvasinky Saccharomyces cerevisiae a je jedno, které si pro výživu i krásu vyberete. V minulosti byly preferovány právě pivovarnické, ale časem se zjistilo, že jsou obtížněji stravitelné, takže pokud máte v lednici jedny na pečení, plně postačují na zdraví i vylepšení pleti. Jde zároveň i o jeden z nejlevnějších způsobů detoxikace těla.
Na ráno se doporučují vypít kvasnice pouze jemně rozmělné ve vlažné vodě. Pokud tuto chuť zvládnete, pročistíte si tím celý organismus až po tlusté střevo. Při pravidelnější konzumaci tento lék zcela eliminuje nadýmání, vrátí střevu jeho svěžest, očistí játra a eliminuje vznik jako kyseliny v žaludku, tak i kyseliny mléčné, která poškozuje tkáně. Klidně si místo citronové vody můžete dát kvasnicovou, nebo to střídat v pravidelných intervalech. Účinky vás překvapí do pár dnů.
Kvasnice vám musíme doporučit nejen pokud chcete každé ráno detoxikovat. Obsahují totiž celý komplex vitamínů B, dokonce i vzácný vitamin D, enzymy, stopové prvky, minerály a esenciální kyseliny. Podporují tak od imunitního systému prakticky komplexně všechny vnitřní orgány a jejich zdravé fungování. Kvasinky v tomto případě rozhodně nejsou na škodu. Asi není potřeba připomínat, že správné očištěné a fungující orgány se projeví i na svěží a pěkné pleti.
Pokud vám zbude z nedělního pečení kousek kvasnic, určitě ho nevyhazujte. Udělejte kromě sladkostí také něco pro sebe a namíchejte si kvasnicovou pleťovou masku. Smíchejte klasické droždí do koláčů s medem, naneste na obličej a nechte alespoň 15 minut působit. Vonět to nebude, ale dostanete porci krásy. Pro obohacení receptury můžete přidat i vaječný bílek a pár kapek citronu. Tedy vše, co vám zůstane při přípravě dezertu. Takový recept vaše pleť určitě ocení.
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu našeinfo.cz zakázáno.
Fotografie jsou pouze ilustrativní - zdroj fotografií sxc.hu