Hubnutí s vůní skořice
Cestu ke štíhlé postavě si můžete posypat skořicí! Stačí půl lžičky skořice denně a váš vysněný pas nebude jen snem. Skořice podle vědeckých studií účinně pomáhá odstraňovat nahromaděný břišní tuk.
Nejnovější výzkumy
Vědci zjistili, že skořice může pomoci při odstraňování břišního tuku. Nadějné výsledky, které testy přinesly, přednesli odborníci na konferenci Americké srdeční asociace. Jedné skupině hlodavců přidávali skořici do jídla během dvanácti týdnů. Všichni potkani přitom požírali stravu s vysokým obsahem tuku. Ukázalo se, že potkani, jejichž strava obsahovala skořici, vážili méně a měli také nižší podíl břišního tuku. Lepší výsledky vykázaly i v krevních testech, konkrétně v hladině cukru, inzulínu a tuků. Také měli více protizánětlivých molekul a antioxidantů, které chrání buňky před poškozením.
Vzácné koření plné antioxidantů
Už předchozí studie ukázaly, že skořice by mohla být nápomocná při prevenci či léčení cukrovky. Dlouho je také známo, že obsahuje množství antioxidantů. Výzkumy na myších naznačily i to, že by mohla pomáhat zastavit neurodegenerativní procesy v mozku a zpomalit tak například rozvoj Parkinsonovy choroby. Jsou však zapotřebí další výzkumy. Podle vědců by mohly vyšší dávky skořice u citlivějších lidí poškodit játra. Podezřívají kumarin, látku, která je obsahem zejména čínské, tmavé skořici.
Lžičku do omáček, polévek či rýže
Skořice je výborná i jako přísada do mnoha jídlel. Kromě rajčatové polévky ji můžete přidat i do omáček nebo základu na pizzu. Skvěle chutná nejen v koláčích, ale hodí se i na přípravu slaných jídel. Populární je při marinádovaní hovězího nebo jehněčího masa. Pokud máte rádi indickou kuchyni, uplatníte ji v mnoha receptech s kuřetem, zeleninou a rýží. A nezapomeňte ji přidat do nápojů ať už čisté vody nebo šťáv z ovoce. Je to perfektní spalovací bomba.
Upozornění na závěr
Ale jako s každým kořením, i se skořicí je třeba nakládat opatrně. Nemusí sednout každému. Pozor proto na možné alergické reakce!