Proč si připravit doma oběd do práce?
Jsou lidé, kteří neodejdou z domova do práce, aniž by si nesbalili vlastní oběd. Ale často bývají terčem posměchu svých spolupracovníků, kteří s úderem polední pauzy chvátají do nejbližší restaurace. Do které skupiny patříte vy?
Ekonomická stránka věci
Pokud máte zájem snížit osobní náklady, měli byste se nejprve podívat na ty oblasti vašeho života, v nichž můžete omezit část svých nákladů. Jednou takovou oblastí je i strava. Zkuste si vypočítat kolik za týden či měsíc utratíte peněz za oběd či různé potraviny, které si zakupujete v obchodě nedaleko vaší práce. Možná budete překvapeni, o jakou částku půjde. Ušetřit se proto dá i tím způsobem, že si do práce budete nosit své vlastní jídlo, které si můžete připravit i na více dní a ušetřit.
Zdravé stravování
Určitě už mnoho z vás zažilo situaci, že jste přišli do blízké restaurace na polední menu a neměli na výběr ani jedno zdravé jídlo. Jen smažené maso, hranolky či sladké palačinky. Pokud i do menu zařadí restaurace zdravější jídlo, mnohdy ho ochutí tunou soli či cukru, což pro váš organismus není správné. Proto, pokud si budete sami vařit svůj oběd, budete si moci snadněji kontrolovat svou stravu.
Nejen uspokojení pro žaludek
Při výběru a vaření svého oběda se můžete naučit rozuměji nakupovat, plánovat dopředu jak uskladňovat potraviny, naučíte se nové techniky při vaření a různé nové recepty.
Čas
Ti, kteří pravidelně chodí na obědy mimo svou firmu, vědí kolik času dokáže oběd zabrat. Než se člověk dostane z práce, přijde do restaurace, vybere si jídlo, donese mu ho číšník, zaplatí a odchází, uplyne nemálo času. Pokud si jeden den vyzkoušíte přinést vlastní oběd a sníte ho v kuchyňce, uvědomíte si, kolik minut navíc získáte. Nebudete mít i vy lepší pocit, když stihnete během dne dokončit veškerou potřebnou práci? Ušetřený čas můžete využít i na krátkou procházku na čerstvém vzduchu.