Ráno je důležité začít den jídlem, které se nebude těžce trávit, abyste necítili únavu. Po bílkovinách si směle dopřejte sacharidy! V podobě ovoce a ovesných vloček jsou ideální. Získáte z nich vyvážený výživný mix plný vlákniny a stopových prvků pro podporu činnosti střev.
Do mísy dáme mouku, ovesné vločky, jedlou sodu, cukr a promícháme. Oloupané banány rozmačkáme vidličkou a utřeme s medem. Přidáme je do mísy spolu s vejcem, změklým máslem a promícháme. Nakonec do těsta zamícháme borůvky. Plech vyložíme pečícím papírem. Pomocí malé lžičky dáváme na plech hromádky těsta, dále od sebe. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 ° C.
Domácí sušenky vám poslouží nejen jako zdravá a vydatná snídaně, ale můžete jimi mile překvapit i své spolupracovníky a nabídnout jim chutnou vzpruhu o během pracovní přestávky.
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu našeinfo.cz zakázáno.
Fotografie jsou pouze ilustrativní - zdroj fotografií sxc.hu