Jak s vakuovačkou marinovat
Když jste se naučili, jak s vakuovačkou vakuovat potraviny na uskladnění, teď se dozvíte, jak s ní marinovat. Vakuováním se póry masa otevřou a absorbují tekutou marinádu.
Pomocí vakuovačky můžete maso zjemnit a dát mu příchuť za 20 minut i méně. Tím ušetříte čas, protože tradiční marinování vyžaduje, aby maso nebo zelenina byly naložené v marinádě půl hodiny, 4 hodiny nebo i přes noc. Připravte si několik různých marinád, vezměte maso nebo zeleninu, a můžete začít s vakuovačku experimentovat.
Co budete potřebovat:
-
hadičku k vakuovačce
-
nádobu na vakuování
-
marinádu
-
potraviny
Návod:
-
Vakuovačku zapojte do zásuvky a připojte k ní hadičku.
-
Do vakuovací nádoby nalijte marinádu. Vakuovací nádoba vypadá jako nádoba na uskladňování potravin, ale ve víku má otvor, ke kterému se připojuje vakuovačka, která z ní odsaje vzduch.
-
Potravinu vložte do nádoby a obalte v marinádě. Mezi potravinou a víkem musí zůstat mezera asi 3 cm. Marinovat můžete maso nebo zeleninu.
-
Nádobu uzavřete víkem a do otvoru v něm vložte hadičku vakuovačky. Otočte uzávěrem na víku do pozice „otevřeno“.
-
Za vakuovačce zmáčkněte knoflík „marinování“. Vakuovačka z nádoby na 10 minut odstraní vzduch. Vypusťte vzduch, počkejte 30 sekund a program znovu spusťte, aby se z nádoby odstranil všechen vzduch. Po dokončení programu „marinování“ vakuovačka zapípá.
-
Zmáčkněte kterýkoli knoflík na vakuovačce, čímž vypnete pípání. Z nádoby sejměte víko. Marinované maso nebo zeleninu teď můžete dále tepelně zpracovávat.
Autor: Lenka Kostková