Sladká omeleta je výborný dezert pro děti i dospělé. Můžete si ji dát jako tečku za výborným obědem, nebo také jako odpolední svačinu či netradiční večeři. V létě ji můžete poklást čerstvým ovocem, v zimě třeba kompotem či ovocem z exotických krajin. Děti ocení, když jim ji ozdobíte vtipnými napichovátky.
Jahodová omeleta
V míse vyšleháme 2 žloutky s 2 plnými lžicemi moučkového cukru do pěny.
Ze dvou bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka přimícháme do pěny spolu s 2 plnými lžícemi hrubé mouky.
Na máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou pánev nalijeme těsto a v troubě vyhřáté na 190 ° C upečeme dozlatova.
Na jednu polovinu ještě teplé omelety poklademe nakrájené jahody, přeložíme a posypeme vanilkovým cukrem.
Smetanová omeleta
V míse rozšleháme 3 vejce s 20 g polohrubé mouky a vyšleháme do husté pěny.
Potom do pěny zašleháme 60 g krystalového cukru a 100 ml smetany na šlehání.
Na pánvi rozpustíme trochu másla, vylijeme na ni vaječnou směs a dáme na 15 až 20 minut péct do trouby vyhřáté na 200 ° C.
Hotovou omeletu přendáme na talíř a podáváme s meruňkovým kompotem.
Pokud se vám článek líbí, nezapomeňte jej sdílet... Děkujeme.
Vinylové podlahy se vyrábějí ve formě samostatných lamel určených k celoplošnému lepení k podkladu, nebo k položení plovoucím způsobem. Dlouhá životnost, příjemný došlap a vysoká kvalita. | Rady a tipy pro zdravý život. Informace o zdraví, lécích, kosmetice, sportu, relaxaci a zdravém životním stylu.
|