Otevřená kuchyň potřebuje dobrou organizaci a dostatek úložných prvků

Chcete mít kuchyň vzdušnou a navíc vše ihned po ruce? Tak si vyberte otevřenou variantu. Ale i zde je třeba kuchyňské náčiní přehledně uspořádat, protože je zde sice vše bez zbytečného otvírání připraveno k použití, ale také hned na očích a nepořádek se netoleruje.

Otevřené police

Nejjednodušší řešení je, buď vrchní korpusy jednoduše nezavřít dvířky nebo si vybrat pěkné, hladké police a připevnit je na stěnu dost silnými skobami, aby unesly i větší zátěž jakou je třeba jídelní porcelán či sklo.

Tyč na věšení

Další možnost, jak uložit kuchyňské náčiní, ale také pánve nebo hrnce, je upevnit na stěnu dostatečně dlouhou tyč s háčky, na které bude možné pomůcky věšet. Tímto způsobem lze průběžně měnit sestavu náčiní tak, abychom měli před očima právě to, co potřebujeme a ostatní odsuneme stranou.

Visící police

Další alternativou je jemná konstrukce na police, která visí ze stropu. Tato možnost je vhodná zejména tam, kde potřebujeme navodit dojem lehkosti, vzdušnosti. Konstrukce jakoby levitovala ve vzduchu.

Zavěšené krabice

Pokud by skříňky byly pro prostor příliš zatěžující, je zde další možnost - na stěnu rozmístit kostky nebo kvádry, které působí lehčeji, ale zároveň jsou více vyhraňující než otevřené police.

Vestavěná skříň

Praktickým řešením problému kam s kuchyňskými potřebami a zásobami potravin, pokud nechceme mít dvoudílnou kuchyňskou linku je, vytvořit si "skříňovou komoru". Takto opravdu efektivně uložíme vše potřebné - a vrch stěny, například se zajímavým designem, zůstane volný.

Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články