Samočištění mixéru
Mixéry se obtížně čistí ručně, protože mívají naspodu spoustu prohlubenin a rýh. Naštěstí jsou ale perfektně navržené na samočištění.
Jsou vodotěsně a mají vlastní vestavěný pohon. Potřebujete pouze horkou vodu, čisticí prostředek a pár minut, abyste ho zapnutím umyli a pak usušili.
Co budete potřebovat:
- elektrický mixér
- horkou vodu
- přípravek na nádobí
- utěrku
Návod:
- Mixér ve dřezu zcela vyprázdněte a vypláchněte. Pokud jste v něm dělali něco, co má kousky, např. salsu, měli byste jich co nejvíce vyklepat ven.
- Naplňte mixér asi do dvou třetin horkou vodou. Postavte nádobu na základnu a kápněte do ní trochu přípravku na nádobí. Přitiskněte víko a spusťte asi na 15 sekund na nejvyšší rychlost.
- Sundejte víko a vylijte špinavou vodu. Vypláchněte nádobu ve dřezu a znovu naplňte do dvou třetin horkou vodou. Znovu přitiskněte víko a spusťte asi na 15 sekund na nejvyšší rychlost.
- Znovu sundejte víko a vylijte vodu. Vraťte nádobu na základu, ale tentokrát na ni nedávejte víko. Spusťte mixér na asi 10 sekund na nevyšší rychlost, abyste osušili čepele mixéru.
- Utřete vnitřní stěny nádobu a spodní stranu víka čistou suchou utěrkou. Nasaďte víko a uložte mixér.
Tipy a upozornění:
- Nespoléhejte na tuto techniku ve všech případech čištění. V případě zvlášť silného znečištění a zaschlých zbytků jídla je jedinou možností ruční vyčištění. Tuto techniku používejte na menší znečištění, např. po přípravě koktejlu.
- Buďte opatrní při automatickém sušení čepelí s otevřenou nádobou. Dejte pozor, aby do nádoby nikdo nestrčil prsty nebo se tam nedostalo něco jiného.