Jak koupit parní hrnec
Lidé se dnes snaží jíst zdravěji. Obvykle platí, že když lidé jedí zdravěji, začnou lépe vařit.
Jedním z nejlepších spotřebičů z hlediska zachování živin v potravinách je parní hrnec nebo napařovač na zeleninu. Chuť jídla se v něm udrží spolu s křehkostí a s barvou. Je obtížné určit, který parní hrnec nebo napařovač je pro Vás nejvhodnější. Některé klíčové body najdete zde.
Návod:
- Určete, jaké jídlo budete v parním hrnci připravovat. Do parních hrnců se nejčastěji dává zelenina, napařování je skvělou metodou vaření také u rýže, masa nebo ryb. Některé parní hrnce mají také zvláštní košík na ochucovací ingredience, jako jsou bylinky a koření.
- Zvažte, kolik místa máte v kuchyni. Jednoduché napařovače (pařáky) mají podobu košíku, který se umístí do pánve nebo do hrnce, který postavíte na sporák, zatímco komplexní parní hrnce jsou samostatným spotřebičem, který má několik pater nádob na přípravu více potravin zároveň. Některé součásti parního hrnce se dají použít i na jiný účel, např. na fondue nebo na rozpouštění čokolády.
- Kupte si parní hrnec s časovačem nebo s displejem, abyste mohli sledovat dobu vaření. Příprava jídla v parním hrnci je snadná, ale jistě nechcete, aby se v něm jídlo převařilo. Praktickým prvkem je automatické vypínání a ohřev jídla, který zajistí, že se voda v parním hrnci nevyvaří, avšak jídlo se udrží teplé. Je také dobré mít parní hrnec s průhlednými součástmi, abyste mohli sledovat hladinu zbylé vody.
- Vyberte si parní hrnec, který má součásti s nepřilnavým povrchem vhodným i do myček nádobí. Čištění pak bude snadné a rychlé.
Náš tip:
Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat správný parní hrnec