Jak používat kombinovaný parní hrnec

Ušetřete místo ve Vaší kuchyni použitím kombinovaného nádobí. Kombinovaný hrnec s parní vložkou Vám umožní rozpouštět jemné suroviny jako je čokoláda i připravovat v páře zelenu, např. mrkev.

Kombinovaný hrnec se skládá ze samotného hrnce a z pevné mísy, která do něj pasuje. Jídlo v míse se jemně uvaří pomocí páry z hrnce pod ní. Napařovací košík má díry a také pasuje do hrnce. Díry umožňují, aby se pára z hrnce dostala k připravovanému jídlu. Kombinované parní hrnce mívají pokličku.

Co budete potřebovat:

  • kombinovaný parní hrnec
  • vodu
  • napařovací vložku
  • metlu na šlehání

Návod:

Příprava v páře.

  1. Přiveďte v hrnci k varu 3-5 cm vody, anebo u kombinovaného hrnce vodu do poloviny jeho spodní části.
  2. Naplňte košík jídlem, které chcete připravovat rychle při vysoké teplotě, např. masem nebo zeleninou.
  3. Vložte napařovací košík do hrnce. Zkontrolujte, jestli se košík nedotýká vody.
  4. Přikryjte košík pokličkou a nechejte jídlo se připravovat do požadované měkkosti podle Vašeho receptu.
  5. Odstavte hrnec ze zdroje tepla. Vyjměte z něj košík a servírujte jídlo.

Kombinovaný hrnec.

  1. Nalijte do hrnce 3-5 cm vody, anebo u kombinovaného hrnce vodu do poloviny jeho spodní části. 
  2. Postavte na něj pevnou mísu. Nedovolte, aby se voda dotýkala dna mísy.
  3. Do mísy dejte čokoládu nebo pudink. Postavte hrnec na sporák a přiveďte vodu k varu. Stále míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí nebo pudink nezhoustne.
  4. Když je čokoláda rozpuštěná nebo pudink zhoustlý, odstavte hrnec ze zdroje tepla. Pokračujte v přípravě jídla podle Vašeho receptu.

Náš tip:

Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat správný parní hrnec

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Jak připravit v páře zeleninu pro dětskou stravu

Příprava zeleniny na dětskou stravu v páře je nejlepším způsobem přípravy zeleniny, co se týče uchování...
více…

Klady a zápory parních hrnců

Parní hrnce připravují potraviny pomocí vlhkého horka. Parní hrnce sahají od elektrických s jednou nádobou až po...
více…

Návod k parnímu hrnci

Parní hrnce nabízejí metodu zdravého vaření, která umožňuje, aby si zelenina a maso udržely přirozené živiny a...
více…

Jak koupit parní hrnec

Lidé se dnes snaží jíst zdravěji. Obvykle platí, že když lidé jedí zdravěji, začnou lépe vařit. Jedním z...
více…

Jak vybrat nejvhodnější parní hrnec na rýži

Parní hrnec na rýži je skvělým spotřebičem pro různé lidi s různými potřebami. Ocení ho jak studenti, kteří...
více…

Domácí napařovače

Příprava jídla v páře je základní metodou vaření a znamená vystavení jídla páře vytvořené vařící vodou....
více…

Doba přípravy jídel v parním hrnci

Použití parního hrnce nebo napařovače je zdravou metodou přípravy ryb, kuřete nebo zeleniny. Napařovač funguje...
více…

Základní části šicího stroje

Šicí stroje se liší podle značky a modelu, fungují však stejným způsobem a mají stejné základní...
více…

Typy šicích strojů

Šicí stroje se používají na sešívání látek pomocí nití. V roce 1846 patentoval E. Howe první funkční šicí...
více…

Problémy u šicích strojů

Howeovův vynález šicího stroje kolem roku 1845 byl nejprve považován za ohrožení pro krejčí a švadleny, uvádí...
více…