Jak používat kombinovaný parní hrnec
Ušetřete místo ve Vaší kuchyni použitím kombinovaného nádobí. Kombinovaný hrnec s parní vložkou Vám umožní rozpouštět jemné suroviny jako je čokoláda i připravovat v páře zelenu, např. mrkev.
Kombinovaný hrnec se skládá ze samotného hrnce a z pevné mísy, která do něj pasuje. Jídlo v míse se jemně uvaří pomocí páry z hrnce pod ní. Napařovací košík má díry a také pasuje do hrnce. Díry umožňují, aby se pára z hrnce dostala k připravovanému jídlu. Kombinované parní hrnce mívají pokličku.
Co budete potřebovat:
- kombinovaný parní hrnec
- vodu
- napařovací vložku
- metlu na šlehání
Návod:
Příprava v páře.
- Přiveďte v hrnci k varu 3-5 cm vody, anebo u kombinovaného hrnce vodu do poloviny jeho spodní části.
- Naplňte košík jídlem, které chcete připravovat rychle při vysoké teplotě, např. masem nebo zeleninou.
- Vložte napařovací košík do hrnce. Zkontrolujte, jestli se košík nedotýká vody.
- Přikryjte košík pokličkou a nechejte jídlo se připravovat do požadované měkkosti podle Vašeho receptu.
- Odstavte hrnec ze zdroje tepla. Vyjměte z něj košík a servírujte jídlo.
Kombinovaný hrnec.
- Nalijte do hrnce 3-5 cm vody, anebo u kombinovaného hrnce vodu do poloviny jeho spodní části.
- Postavte na něj pevnou mísu. Nedovolte, aby se voda dotýkala dna mísy.
- Do mísy dejte čokoládu nebo pudink. Postavte hrnec na sporák a přiveďte vodu k varu. Stále míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí nebo pudink nezhoustne.
- Když je čokoláda rozpuštěná nebo pudink zhoustlý, odstavte hrnec ze zdroje tepla. Pokračujte v přípravě jídla podle Vašeho receptu.
Náš tip:
Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat správný parní hrnec