Jak používat kombinovaný parní hrnec

Ušetřete místo ve Vaší kuchyni použitím kombinovaného nádobí. Kombinovaný hrnec s parní vložkou Vám umožní rozpouštět jemné suroviny jako je čokoláda i připravovat v páře zelenu, např. mrkev.

Kombinovaný hrnec se skládá ze samotného hrnce a z pevné mísy, která do něj pasuje. Jídlo v míse se jemně uvaří pomocí páry z hrnce pod ní. Napařovací košík má díry a také pasuje do hrnce. Díry umožňují, aby se pára z hrnce dostala k připravovanému jídlu. Kombinované parní hrnce mívají pokličku.

Co budete potřebovat:

  • kombinovaný parní hrnec
  • vodu
  • napařovací vložku
  • metlu na šlehání

Návod:

Příprava v páře.

  1. Přiveďte v hrnci k varu 3-5 cm vody, anebo u kombinovaného hrnce vodu do poloviny jeho spodní části.
  2. Naplňte košík jídlem, které chcete připravovat rychle při vysoké teplotě, např. masem nebo zeleninou.
  3. Vložte napařovací košík do hrnce. Zkontrolujte, jestli se košík nedotýká vody.
  4. Přikryjte košík pokličkou a nechejte jídlo se připravovat do požadované měkkosti podle Vašeho receptu.
  5. Odstavte hrnec ze zdroje tepla. Vyjměte z něj košík a servírujte jídlo.

Kombinovaný hrnec.

  1. Nalijte do hrnce 3-5 cm vody, anebo u kombinovaného hrnce vodu do poloviny jeho spodní části. 
  2. Postavte na něj pevnou mísu. Nedovolte, aby se voda dotýkala dna mísy.
  3. Do mísy dejte čokoládu nebo pudink. Postavte hrnec na sporák a přiveďte vodu k varu. Stále míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí nebo pudink nezhoustne.
  4. Když je čokoláda rozpuštěná nebo pudink zhoustlý, odstavte hrnec ze zdroje tepla. Pokračujte v přípravě jídla podle Vašeho receptu.

Náš tip:

Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat správný parní hrnec

Autor: Lenka Kostková
 

comments powered by Disqus


Podobné články