Jak vařit v elektrickém parním hrnci

Příprava jídla v páře je jednoduchá metoda vaření, kterou zvládne každý. Kromě toho, že se při ní vyhnete možnosti připálení nebo převaření jídla, si navíc jídlo uchová více vitamínů a živin než při vaření ve vodě.

 Při vaření máte na výběr z několika možností. Některé potraviny, např. chřest, můžete jednoduše postavit do hrnce s malým množstvím vody. Můžete také použít napařovací košík, který se vkládá do hrnce. Jestli chcete ušetřit cenné místo na kuchyňské lince a chcete v páře vařit často, investujte do elektrického parního hrnce.

Návod:

  1. Naplňte parní hrnec správným množstvím vody. Parní hrnec mívá za tímto účelem značku, např. čáru, která Vám řekne, jak vysoko má být hladina vody.
  2. Naskládejte jídlo, které chcete připravovat, do nádoby nebo do nádob parního hrnce. Jídlo by mělo být ve středu nádoby a pokud možno neblokovat otvory, kterými prochází pára.  Pokud budete vařit ve více nádobách zároveň, dejte do spodní nádoby jídlo, které má nejdelší dobu přípravy, protože tam se jídlo rychleji uvaří.
  3. Postavte nádobu nebo naskládejte nádoby na základnu parního hrnce a horní nádobu přikryjte pokličkou. Zapojte parní hrnec do zásuvky.
  4. Nastavte časovač na parním hrnci na doporučenou dobu podle toho, co v páře připravujete. Na půl kila chřestu je to 10-17 minut, na půl kila celých červených brambor 35-45 minut. 

Náš tip:

Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat správný parní hrnec

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Jak používat kombinovaný parní hrnec

Ušetřete místo ve Vaší kuchyni použitím kombinovaného nádobí. Kombinovaný hrnec s parní vložkou Vám umožní...
více…

Klady a zápory parních hrnců

Parní hrnce připravují potraviny pomocí vlhkého horka. Parní hrnce sahají od elektrických s jednou nádobou až po...
více…

Návod k parnímu hrnci

Parní hrnce nabízejí metodu zdravého vaření, která umožňuje, aby si zelenina a maso udržely přirozené živiny a...
více…

Jak koupit parní hrnec

Lidé se dnes snaží jíst zdravěji. Obvykle platí, že když lidé jedí zdravěji, začnou lépe vařit. Jedním z...
více…

Jak vybrat nejvhodnější parní hrnec na rýži

Parní hrnec na rýži je skvělým spotřebičem pro různé lidi s různými potřebami. Ocení ho jak studenti, kteří...
více…

Domácí napařovače

Příprava jídla v páře je základní metodou vaření a znamená vystavení jídla páře vytvořené vařící vodou....
více…

Doba přípravy jídel v parním hrnci

Použití parního hrnce nebo napařovače je zdravou metodou přípravy ryb, kuřete nebo zeleniny. Napařovač funguje...
více…

Základní části šicího stroje

Šicí stroje se liší podle značky a modelu, fungují však stejným způsobem a mají stejné základní...
více…

Typy šicích strojů

Šicí stroje se používají na sešívání látek pomocí nití. V roce 1846 patentoval E. Howe první funkční šicí...
více…

Problémy u šicích strojů

Howeovův vynález šicího stroje kolem roku 1845 byl nejprve považován za ohrožení pro krejčí a švadleny, uvádí...
více…