Jak vařit v elektrickém parním hrnci

Příprava jídla v páře je jednoduchá metoda vaření, kterou zvládne každý. Kromě toho, že se při ní vyhnete možnosti připálení nebo převaření jídla, si navíc jídlo uchová více vitamínů a živin než při vaření ve vodě.

 Při vaření máte na výběr z několika možností. Některé potraviny, např. chřest, můžete jednoduše postavit do hrnce s malým množstvím vody. Můžete také použít napařovací košík, který se vkládá do hrnce. Jestli chcete ušetřit cenné místo na kuchyňské lince a chcete v páře vařit často, investujte do elektrického parního hrnce.

Návod:

  1. Naplňte parní hrnec správným množstvím vody. Parní hrnec mívá za tímto účelem značku, např. čáru, která Vám řekne, jak vysoko má být hladina vody.
  2. Naskládejte jídlo, které chcete připravovat, do nádoby nebo do nádob parního hrnce. Jídlo by mělo být ve středu nádoby a pokud možno neblokovat otvory, kterými prochází pára.  Pokud budete vařit ve více nádobách zároveň, dejte do spodní nádoby jídlo, které má nejdelší dobu přípravy, protože tam se jídlo rychleji uvaří.
  3. Postavte nádobu nebo naskládejte nádoby na základnu parního hrnce a horní nádobu přikryjte pokličkou. Zapojte parní hrnec do zásuvky.
  4. Nastavte časovač na parním hrnci na doporučenou dobu podle toho, co v páře připravujete. Na půl kila chřestu je to 10-17 minut, na půl kila celých červených brambor 35-45 minut. 

Náš tip:

Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat správný parní hrnec

Autor: Martina Dvořáková
 

comments powered by Disqus


Podobné články