Příprava jídla v páře je jednoduchá metoda vaření, kterou zvládne každý. Kromě toho, že se při ní vyhnete možnosti připálení nebo převaření jídla, si navíc jídlo uchová více vitamínů a živin než při vaření ve vodě.
Při vaření máte na výběr z několika možností. Některé potraviny, např. chřest, můžete jednoduše postavit do hrnce s malým množstvím vody. Můžete také použít napařovací košík, který se vkládá do hrnce. Jestli chcete ušetřit cenné místo na kuchyňské lince a chcete v páře vařit často, investujte do elektrického parního hrnce.
Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat správný parní hrnec
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu našeinfo.cz zakázáno.
Fotografie jsou pouze ilustrativní - zdroj fotografií sxc.hu