Jak vařit v elektrickém parním hrnci
Příprava jídla v páře je jednoduchá metoda vaření, kterou zvládne každý. Kromě toho, že se při ní vyhnete možnosti připálení nebo převaření jídla, si navíc jídlo uchová více vitamínů a živin než při vaření ve vodě.
Při vaření máte na výběr z několika možností. Některé potraviny, např. chřest, můžete jednoduše postavit do hrnce s malým množstvím vody. Můžete také použít napařovací košík, který se vkládá do hrnce. Jestli chcete ušetřit cenné místo na kuchyňské lince a chcete v páře vařit často, investujte do elektrického parního hrnce.
Návod:
- Naplňte parní hrnec správným množstvím vody. Parní hrnec mívá za tímto účelem značku, např. čáru, která Vám řekne, jak vysoko má být hladina vody.
- Naskládejte jídlo, které chcete připravovat, do nádoby nebo do nádob parního hrnce. Jídlo by mělo být ve středu nádoby a pokud možno neblokovat otvory, kterými prochází pára. Pokud budete vařit ve více nádobách zároveň, dejte do spodní nádoby jídlo, které má nejdelší dobu přípravy, protože tam se jídlo rychleji uvaří.
- Postavte nádobu nebo naskládejte nádoby na základnu parního hrnce a horní nádobu přikryjte pokličkou. Zapojte parní hrnec do zásuvky.
- Nastavte časovač na parním hrnci na doporučenou dobu podle toho, co v páře připravujete. Na půl kila chřestu je to 10-17 minut, na půl kila celých červených brambor 35-45 minut.
Náš tip:
Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat správný parní hrnec