Návod k parnímu hrnci

Parní hrnce nabízejí metodu zdravého vaření, která umožňuje, aby si zelenina a maso udržely přirozené živiny a minerály bez toho, aby se nasákly nebo zmenšily přípravou v tuku, v másle nebo v omáčce.

Parní hrnce existují v různých podobách, čímž umožňují přípravu různých surovin zároveň. Elektrické parní hrnce, bambusové napařovače a napařovače do mikrovlnky efektivně připraví výživné potraviny použitím metody podobné přípravě v páře nad horkou vodou.

Elektrické parní hrnce.

Elektrický parní hrnec složte podle návodu výrobce a kvůli snadné přístupnosti zapojte do zásuvky blízko místa, kde budete jídlo připravovat. Do spodního oddělení nalijte 1-2 šálky vody a přiveďte k varu. Do horní nádoby s děrami dejte zeleninu nebo maso, přikryjte víkem a nastavte časovač podle návodu. Zelenina se obvykle připravuje 10-15 minut a doba přípravy masa se liší podle druhu masa a podle toho, jaké ho chcete ve výsledku mít. Parní hrnce s více odděleními jsou pohodlné na přípravu více součástí jídla. Zeleninu tak můžete dát do horního oddělení a maso do dolního, čímž uvaříte celé jídlo pomocí jednoho spotřebiče.

Bambusové napařovače.

Bambusové napařovače nabízejí efektivní možnost přípravy zeleniny nebo rýže. Na bambusový tácek v napařovači položte nakrájené potraviny. Do pánve nalijte 1-2 šálky vody tak, aby se její hladina dotýkala napařovače, ale ten v ní nebyl ponořený. Přiveďte vodu k varu a postavte nad ni napařovač, nechejte vodu jen mírně vařit. Bambusový tácek má díry, takže jimi bude pára pronikat a uvaří zeleninu nebo rýži do měkka.

Napařovače do mikrovlnky.

Napařovače do mikrovlnky umožňují rychlou přípravu jídla v páře, přičemž víceposchoďové napařovače nabízejí nádoby různých velikostí na různě velké porce jídla. Do spodní nádoby dejte vodu a do horní nádoby, která má díry, zeleninu. Přikryjte pokličkou. Naskládejte nádoby do mikrovlnky, nádobu s vodou naspod, aby mohla pára stoupat a změkčit jídlo. Mikrovlnka obvykle jídlo v páře připraví za 5 minut, ale můžete ji nastavit i na delší přípravu v závislosti na výsledku, kterého chcete dosáhnout.

Náš tip:

Prohlédněte si našeho průvodce Jak vybrat správný parní hrnec

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Jak připravit v páře zeleninu pro dětskou stravu

Příprava zeleniny na dětskou stravu v páře je nejlepším způsobem přípravy zeleniny, co se týče uchování...
více…

Jak používat kombinovaný parní hrnec

Ušetřete místo ve Vaší kuchyni použitím kombinovaného nádobí. Kombinovaný hrnec s parní vložkou Vám umožní...
více…

Klady a zápory parních hrnců

Parní hrnce připravují potraviny pomocí vlhkého horka. Parní hrnce sahají od elektrických s jednou nádobou až po...
více…

Jak koupit parní hrnec

Lidé se dnes snaží jíst zdravěji. Obvykle platí, že když lidé jedí zdravěji, začnou lépe vařit. Jedním z...
více…

Jak vybrat nejvhodnější parní hrnec na rýži

Parní hrnec na rýži je skvělým spotřebičem pro různé lidi s různými potřebami. Ocení ho jak studenti, kteří...
více…

Domácí napařovače

Příprava jídla v páře je základní metodou vaření a znamená vystavení jídla páře vytvořené vařící vodou....
více…

Doba přípravy jídel v parním hrnci

Použití parního hrnce nebo napařovače je zdravou metodou přípravy ryb, kuřete nebo zeleniny. Napařovač funguje...
více…

Základní části šicího stroje

Šicí stroje se liší podle značky a modelu, fungují však stejným způsobem a mají stejné základní...
více…

Typy šicích strojů

Šicí stroje se používají na sešívání látek pomocí nití. V roce 1846 patentoval E. Howe první funkční šicí...
více…

Problémy u šicích strojů

Howeovův vynález šicího stroje kolem roku 1845 byl nejprve považován za ohrožení pro krejčí a švadleny, uvádí...
více…