Ovesná kaše s marinovanými borůvkami detoxikuje tělo
Ovesná kaše k snídani je velmi dobrý tah, protože vás zasytí na dlouhé hodiny. Ale ovesná kaše, pokud si ji správně upravíte, může rovněž skvěle vaše tělo detoxikovat. Základ tvoří kvalitní ovesné vločky a borůvky z lesa, zahrádky nebo jiného zdroje v bio kvalitě.
Ovesná kaše
Jasno v tom má americká kuchařka a podnikatelka Lauren Gerrie, která pracuje jako osobní kuchař pro designéra Marca Jacobse a je také spoluzakladatelkou sítě zdravého vaření. Ta sdělila pár receptů, které prospějí tělu a doslova ho detoxikují. Jeden z těchto, zdraví prospěšných receptů je i ten, který spojil účinky ovesných vloček a borůvek, které působí jako silné antioxidanty.
Kvalitní suroviny
Základem jsou samozřejmě kvalitní suroviny. V případě samotné stavební báze tohoto pokrmu je nutné najít ovesné vločky bez obsahu lepku a v bio kvalitě.
Příprava pokrmu
Recept je jednoduchý. K šálku ovesných vloček přidáte jednu čajovou lžičku citrónové šťávy, špetku mořské soli, dva šálky mandlového mléka a javorový sirup (můžete ho nahradit medem). Na ochucení přidejte také trošku skořice a kardamonu. Šéfkuchařka a výživová poradkyně doporučuje tuto směs připravit vždy večer a nechat přes noc odležet v lednici. Ovesná kaše se však neobejde ani bez ovocné složky. V tomto případě jsou to borůvky. Můžete si je připravit na několik dní. Borůvky (zhruba 150 gramů) se "marinují" ve šťávě z jedné limetky, která je dochucená špetkou soli a lžící medu. Můžete přidat i lžíci kokosového mléka. Nechejme během noci odležet a ráno si připravíte kaši s třemi lžícemi borůvkové směsi. Zbytek uskladníte na další ráno!