Ovesná kaše s marinovanými borůvkami detoxikuje tělo

Ovesná kaše k snídani je velmi dobrý tah, protože vás zasytí na dlouhé hodiny. Ale ovesná kaše, pokud si ji správně upravíte, může rovněž skvěle vaše tělo detoxikovat. Základ tvoří kvalitní ovesné vločky a borůvky z lesa, zahrádky nebo jiného zdroje v bio kvalitě.

zdraví, borůvky, marinované borůvky, ovesná kaše, detoxikace

Ovesná kaše

Jasno v tom má americká kuchařka a podnikatelka Lauren Gerrie, která pracuje jako osobní kuchař pro designéra Marca Jacobse a je také spoluzakladatelkou sítě zdravého vaření. Ta sdělila pár receptů, které prospějí tělu a doslova ho detoxikují. Jeden z těchto, zdraví prospěšných receptů je i ten, který spojil účinky ovesných vloček a borůvek, které působí jako silné antioxidanty.

Kvalitní suroviny

Základem jsou samozřejmě kvalitní suroviny. V případě samotné stavební báze tohoto pokrmu je nutné najít ovesné vločky bez obsahu lepku a v bio kvalitě.

Příprava pokrmu

Recept je jednoduchý. K šálku ovesných vloček přidáte jednu čajovou lžičku citrónové šťávy, špetku mořské soli, dva šálky mandlového mléka a javorový sirup (můžete ho nahradit medem). Na ochucení přidejte také trošku skořice a kardamonu. Šéfkuchařka a výživová poradkyně doporučuje tuto směs připravit vždy večer a nechat přes noc odležet v lednici. Ovesná kaše se však neobejde ani bez ovocné složky. V tomto případě jsou to borůvky. Můžete si je připravit na několik dní. Borůvky (zhruba 150 gramů) se "marinují" ve šťávě z jedné limetky, která je dochucená špetkou soli a lžící medu. Můžete přidat i lžíci kokosového mléka. Nechejme během noci odležet a ráno si připravíte kaši s třemi lžícemi borůvkové směsi. Zbytek uskladníte na další ráno!

 

comments powered by Disqus


Podobné články


Letní ovoce zažene žízeň a obohatí naše tělo nejen o vodu, ale i další prospěšné látky

Pitný režim je třeba dodržovat hlavně v létě, kdy se více potíme a tím pádem více vody z celkového přijmu také...
více…

Přírodní ochrana cév, kterou najdete hlavně v pohance

Bioflavonoidy jsou přírodní látky, které jsou součástí zeleniny, ovoce, ale i luštěnin. Dodávají těmto plodům...
více…

Pěstování vitaminů na balkóně a na parapetu

Věděli jste, že okamžitě po sklizni začne ovoce a zelenina ztrácet vitaminy? Tak proč kupovat produkty, kde to...
více…

Pohanka jako součást bezlepkové diety, redukčního, ale také zdravého stravování

Pohanka je jednou z potravin, které si postupně opět získávají své právem zasloužené místo v našich...
více…

Ovocné a zeleninové šťávy dodají tělu rychleji energii než celé plody

Už ve třicátých letech 20. století doktor Norman Walker objevil a první upozornil širokou veřejnost na terapeutickou...
více…

Co potřebuje naše pleť k tomu, by byla krásná a zdravá?

Vaše pokožka o vás ve skutečnosti prozrazuje mnohem víc než jen krásu. Je také ukazatelem vašeho zdraví. Chcete-li,...
více…

Přírodní prostředky a cvičení v boji proti zácpě

Zácpa nám umí pořádně zkomplikovat život. Pocit nafouklého břicha a plných střev je nejen nepříjemný, ale i...
více…

Připravte se na jarní detox

Nejlepší období na celkový detox organismu je jaro. Jaro je obdobím rozkvětu a hojnosti. Toto roční období je symbolem...
více…

Ovoce a zelenina nemusí vadnou a plesnivět, když je budete správně skladovat

Nákupy zeleniny a ovoce občas přeženeme, dostaneme od známých část jejich úrody nebo si sami natrháme na vlastní...
více…

Stres zažene zázvor, pomeranč, nebo také ovesné vločky a špenát

Stres zažene kvalitní čokoláda, ale také třeba špenát. Zní to neuvěřitelně, ale je to tak. Spousta potravin...
více…